Pretraži ovaj blog

ponedjeljak, 28. listopada 2013.

DIY: Od perlica do kompaktnog bronzera

Hello!

Evo mene s još jednim "Uradi sam" projektom. :) Nedavno sam odlučila svoje Essence bronzing perle pretvoriti u kompaktni bronzer. Zašto? Iz razloga što su mi se perlice uporno zaglavljivale u kist kojim sam ih nanosila i redovno ispadale van iz kutijice pa sam ih morala loviti po cijeloj kupaonici i moliti se da mi ne ispadnu u odvod. To me jaaaako živciralo pa sam odlučila nešto poduzeti po tom pitanju... :D Prije nego sam ih uspjela slikati cijele, smrvila sam ih (toliko su mi išle na živce), pa vam sliku cijelih donosim iz drugog izvora:



Tako su izgledale i moje perlice (bez one spužvice). I onda sam ih smrvila s guštom:


Postupak je isti kao i kod sjenila (klik na link - Popravak palete sjenila). Razmrviti perlice u što sitniji prah. Zatim dodati alkohola.


Nečime promiješati alkohol i prah da se sve skupa spoji u jednoličnu smjesu. Ja sam koristila vrh neke stare turpijice za nokte.


Malo sam bila poravnala smjesu, to nisam slikala. Zatim upotrijebiti papirnate maramice koje se nečim lagano pritisnu na smjesu da bi upile višak alkohola. Ja sam koristila onu plastičnu zaštitu što je došla s perlicama u kutijici. Koristila sam i prste nakon te plastične zaštite da bih dobila što ravniju površinu.


Očistila sam rubove vlažnom maramicom, sve počistila. I na kraju sam dobila ovo:


Trenutno je na sušenju (kojih dan-dva), da alkohol u potpunosti ispari i da se lijepo osuši. Ja sam zadovoljna, sad samo treba čekati da se potpuno osuši da ga mogu i isprobati. :) Jedva čekam da ga isprobam i onda vam javim kakav je moj "novi" bronzer. :D

L  :*

4 komentara:

  1. Bravo! :D Svakako su ove perlice jednostavnije za korištenje dok su sprešane. Meni se uvijek te kuglice zabijaju u kist pa me to bas zivcira :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E zbog tog zabijanja sam ih i sprešala :D Sad ćemo vidjeti za koji dan kako se ponaša na kistovima i na licu :D

      Izbriši
  2. Aaaaaa fora skroz!!! Meni su te perlice inače skroz zabavne i zabavno mi je kad se zabiju u kist jer to sve smiješno izgleda :D Ali mogu razumijeti zašto te živciraju.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I meni je to u početku bilo fora. Godinama sam koristila Avonove bronzing perlice i obožavala ih. Otkad sam kupila ove Essence jednostavno su mi počele ići na živce jer su mi počele svugdje ispadati, pa sam ih odlučila sredit :D

      Izbriši