Pretraži ovaj blog

ponedjeljak, 19. kolovoza 2013.

DIY: Popravak razbijene Undressed palete

Pozdrav ljepotice! :)

Kao što već znate, razbila mi se najdraža paleta sjenila (MUA Undressed) koju sam dobila od muža na poklon. Na šta je to ličilo, možete vidjeti ovdje. Bila sam jako tužna, ali sad sam jaaaaaaako sretna! :D Iskoristila sam priliku da popravim svoju paleticu i u narednim slikama možete vidjeti kako je to izgledalo ;) Btw. morala sam praviti mini kolaže inače bi bilo preko 30 slika u postu :D

Prvo sam nekako uspjela počistiti i razdvojiti pomiješana sjenila.

Na slici iznad možete vidjeti kako je paleta izgledala par trenutaka nakon što je razbijena, a na slici ispod možete vidjeti koliko sam ju uspjela počistit, razdvojit pomiješana sjenila i dovest ju bar malo u red prije eksperimenta :)



Sad slijedi moj prvi eksperiment popravljanja sjenila :D

Na slici su: razbijena paleta (naravno, izbliza na slici ispod), papirnati ručnici koji su mi služili za upijanje viška alkohola, alkohol (u bočici od odstranjivača laka za nokte, morala sam se nekako snaći), kapaljka za doziranje alkohola, pinceta za mrvljenje sjenila do kraja i miješanja s alkoholom, vlažne maramice da obrišem pincetu između muljanja po različitim sjenilima i jedna maskara čiji mi je čep poslužio za poravnanje sjenila nakon miješnja (vidjet ćete na slijedećim slikama)

Krenimo s miksanjem...

Prvo donje sjenilo sam izmrvila na najsitnije što sam mogla (slika lijevo), dodala par kapljica alkohola, smiksala i poravnala (slika gore desno) i na zadnjoj slici (dolje desno) se vidi čep od maskare koji mi služi za utapkavanje da se sjenilo poravna do kraja (vidjet ćete na idućoj slici) 

Zatim sam prislonila papirnati ručnik na sjenilo i polako pritisnula čep maskare i vrtila u krug, da se lijepo poravna i upije višak alkohola (slika lijevo). Na kraju sam prstom izgladila površinu i očistila okolo sjenila. Na slici desno se vidi rezultat :) Isti postupak sam radila na svim sjenilima, tako da neću bezveze tipkat ispod svake slike ;) 

Zadnje sjenilo u donjem redu 

Rezultat :) 

Prvo sjenilo u gornjem redu 

Rezultat :) 

Drugo sjenilo u gornjem redu 

Rezultat :) 

Četvrto sjenilo u gornjem redu 

Rezultat :) 

Zadnje sjenilo u gornjem redu 

Rezultat :) 

I paletica na kraju izgleda ovako:


Ja sam preeeeeeeeezadovoljna! :D Jedino sjenilo koje nisam smrvila je treće u donjem redu jer je bilo jako malo odlomljeno pa sam samo to poravnala, kapnila malo alkohola i utapkala u ostatak sjenila. Sve ostalo je ispalo savršeno, bolje nije moglo :D Nadam se da sam nekome pomogla s ovim postom! ;)

L  :*

Broj komentara: 17:

  1. Ko nova!!! Vidjela sam već tu metodu (i HDB nije mi trebala)i baš sam sretna da ti je ovako uspjelo!
    kak ide ono: sve mi diraj, al šminkice (i djecu i pse LOL) ne :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Baš mi je drago da si uspjela, stvarno izgleda ko nova na zadnjoj fotki :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Koja si ti carica! Izgleda ko nova! Sad znam kome šaljem svoja razbijena rumenila !! :*

    OdgovoriIzbriši
  4. Odlično, tako je meni puklo jedino MAC sjenilo i ja ga do kraja izmrvila i skužila da nemam alkohol i eno sjenila, od prošlog ljeta stoji u ladici izmrvljeno :D lijena, šta reć haha

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma trk u ljekarnu po alkohol ;) Središ to u čas posla :)

      Izbriši
  5. Ma prava si doktorica za popravak sjenila! Svaka čast, odlično izgledaju!!! :)

    OdgovoriIzbriši
  6. super fora, čitala sam to i na drugim blogovima ali nije bilo toliko slika pa nisam baš dobro razumjela (ili mi se nije dalo svega čitati:D)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nadam se da si tu kod mene uspjela sve pohvatat ;) Baš sam se trudila da sve detaljno objasnim :)

      Izbriši
  7. Super, ne bi nikad rekla da se paleti išta dogodilo :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Odlično, kao da se nije nikad ništa ni desilo, kao novo! Još i bolje, imaš opet savršenu netaknutu paleticu. Ma ti si to namjerno razbila haha :D (šalim se, znam da nikad ne bi :D)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahahaha, da da, namjerno :D Vidiš kad mi bude ponestalo materijala za pisanje samo razbijem neko sjenilo/rumenilo/puder i napravim popravak u slikama, hehehehehe XD

      Izbriši