Pretraži ovaj blog

ponedjeljak, 27. svibnja 2013.

MUA Pro-Brow Ultimate Eyebrow Kit - Recenzija

Danas vam predstavljam moj naaaajdraži set za oblikovanje obrva (zapravo je moj jedini, ali ga volim puno, puno). :D

MUA (iliti Makeup Academy) Pro-Brow Ultimate Eyebrow Kit. Ovako izgleda od naprijed:


A ovako izgleda odozada, gdje možete vidjeti gramažu, sastojke i što nam MUA kaže za ovaj set:


Kad se otvori (najviše me oduševilo ogromno ogledalo):


Evo i malo bliže:


U setu se osim 3 nijanse sjenila i gela nalaze pincetica i dvostrani kosi kistić (bolje mi je ispala slika kad je kistić ispod pincetice):


Swatchevi sjenila:


Ja sam kupila ovaj set kad je bila akcija 50% i free shipping (skupa s još 9 paletica sjenila koje ćete uskoro vidjeti :) ). Evo i link. Nikad do sad nisam imala set za oblikovanje obrva, prije sam obrve oblikovala s običnim Essenceovim sjenilom. Kad je set stigao, odmah sam ga uzela na isprobavanje. Uzela sam kistić iz seta, uzela najtamnije sjenilo i rodila se ljubav. <3 Obrve su mi izgledale famozno! :D Mislim da skoro neću nijedan drugi set koristiti, ovaj će mi duuuuugo biti najdraži. :) Super mi je što ima i pinceticu i dvostrani kistić, odmah se sve nosi što je potrebno za oblikovanje + ogledalce! Ma 'di ćeš bolje! :D Savršen set za obrve :)
A meni nije vrag dao mira i ja sam htjela još nešto probati... Sjenila koristiti kao sjenila za kapke. I moram reći da je super i u tom pogledu! :D S ovim setom možete cijeli make-up look napraviti - obrve + oči! Divota! :)


Jedino s čime imam problem je pakiranje. :/ Ono izgleda čvrsto i krasno, međutim, nigdje se ne pričvrsti poklopac. Dosta se lagano otvara i strah me da će se otvoriti i poispadat kistić i pincetica po torbi. Ali ne smeta mi to toliko, nije propast svijeta i ako ispadnu. :)

Ocjena: -5/5. To je samo maaali minus za ambalažu, proizvod kao proizvod je čista petica! :D

Što vi koristite za oblikovanje obrva?

Lelali  :*

četvrtak, 23. svibnja 2013.

78 paleta - Recenzija

Davnih dana sam dobila na poklon ovu divnu paleticu u kojoj se nalazi 78 prekrasnih boja. :) 60 sjenila, 12 sjajila, 3 rumenila, 2 "pudera" i 1 highlighter. :)


Dolazi u čvrstom, crnom, plastičnom pakiranju. Kada se otvori na poklopcu se nalazi ogledalo i 2 spužvasta aplikatora (koja ne koristim jer koristim kistove).


Ova paleta me dosta iznenadila. S obzirom da je naručena na eBay-u za 10-ak dolara (cca 55-60kn), očekivala sam da će biti lošije kvalitete. Međutim, boje su dosta pigmentirane, lako se blendaju i dosta dugo ne mrdaju s očiju (nisam obraćala pozornost previše na "izdržljivost", ali hoću ubuduće, pa vas obavijestim).



Ima nekoliko različitih 78 paleta. Ja sam sama birala i htjela sam ovu sa sjajilima. Baš sam se veselila kad sam ju dobila i išla sam ju odmah isprobati. Sjenila divna, rumenila prekrasna, čak i puderi i highlighter, ali sjajila... razočaranje! :( Imala sam užasnu reakciju na sjajila. Usne su mi drugi dan počele pucati i stvorilo mi se par plikova. Izgledala sam kao da imam groznicu, a nisam imala! :( Par puta mi se to dogodilo i onda sam odustala od njih. Mogu ih staviti na usne, ako prije toga nanesem sloj labela i ako ih ubrzo skinem usana. Ali da mi drži cijeli dan, ne mogu jer drugi dan izgledam k'o klaun s napuhanim usnama. :( Baš šteta jer su sjajila stvarno prekrasna. Ali nema veze, ja sam svejedno zadovoljna s proizvodom što sam dobila za 60-ak kn. :) Potrošit će se sve, ne brinem se. Vječni sam optimist :D

Ocjena: 4/5. Ocjenjujem paleticu sa četvorkom, samo zbog sjajila.

Imate li koju od 78 paletu?

Lelali  :*

srijeda, 22. svibnja 2013.

Moji prvi nokti dana :)

Evo moji prvi noktići dana (bolje rečeno tjedna), koje mi je seka napravila. <3 Seka je moja osobna teta noktarica, pa ako nekoga zanima, pitajte :D


Moji vlastiti <3 samo gelirani. :) Roza gel s bijelim, akrilnim, 3D cvjetićima.


Evo i cvjetići izbliza:



Ja još uvijek ne znam praviti nokte, ali se nadam se da će se to uskoro promijeniti jer me seka polako uči. :) <3

Što kažete? Meni su diiiiiiiiiivni! :D

Lelali  :*

ponedjeljak, 20. svibnja 2013.

Avon eye shadow primer - Recenzija

Konačno mi je stigla Avonova baza/podloga za sjenilo. :) I odmah na početku kažem da sam se zaljubila u nju! <3 A sad Vam ju predstavljam s puno slikica! 

Pakiranje je klasično Avonovo - crna kartonska kutijica s bijelim slovima. Meni osobno lijepo pakiranje, volim minimalistički dizajn, izgleda mi moćno. :D 




Baza dolazi u jednoj nijansi naziva "light beige". 



Pakiranje je dosta čvrsto. Plastični crni poklopac na zavrtanje, a kutijica (ili bočica, kako god je nazvali) je od debelog stakla. 





U kutijici se nalazi 3 grama proizvoda. I kad se otvori, izgleda ovako:



Boja proizvoda je otprilike boja kože, rozkasta. Miris je malo neugodan, ali se ne osjeti kad se nanese na kožu. 



Kad se nanosi na kožu ima teksturu kremastog sjenila, međutim kad se razmaže postane svilenkasto-suho i stopi se s bojom kože; praktički "nestane". 


(nanešeno prstom)


(razmazano/izblendano prstom) 

I ne bi ja bila ja da nisam odmah isprobala kako to ide sa sjenilom. Nanijela sam bazu sa sintetičkim kistom za korektor na cijeli kapak (sve do obrva) i dobro "izblendala". Nanijela sam svijetlo roza, mat sjenilo na kapak i ispod obrve, i malo tamnije, smeđkasto (isto mat) na pregib kapka + liniju gel eyelinera (crnog) uz rub gornjih trepavica. Moram priznati da su mi boje sjenila ljepše izgledale (bolje "sjedale") na očima s bazom. Žao mi je samo što nisam slikala... Ali bit će još prilika, svakako ću drugi put slikati :D
Od 16h do 1h u noći mi se šminka nije mrdnula s očiju, kako sam ju nanijela u 16h, takva je bila u 1h. Znači 9 sati je držala bez micanja, popravljanja, blijeđenja, nakupljanja u pregibu kapka i slično. A vani je bilo 30 stupnjeva! Nevjerojatno! 
Jako malo proizvoda je dovoljno da prekrije cijeli kapak (na vrh kista) pa vjerujem da ću bazu imati jako dugo! 
Ovu bazu preporučam svakome! Kataloška vrijednost proizvoda je 45kn, ali je često na akciji za 30-ak kn što uopće nije puno! Ugrabite ju čim se ukaže prilika! Ja znam da ću ovu bazu koristiti stalno! :D 

I da, ocjena je čista petica! Ma i 5++! :D

Koristite li baze za sjenila? Što kažete na ovu bazu? 

Lelali  :*

petak, 17. svibnja 2013.

Emily Foundation i Angled Eyeliner Brush + EcoTools Bronzer Brush - Recenzija

Hello again! :D

Danas nastavljamo s kistićima. :) Ovaj puta pojedinačni kistovi, marke Emily i EcoTools - moj savršeni trio. :) Sve kistove sam naručila s eBay-a.


Emily kistove sam kupila zbog boje (obožavam rozu boju), ali i zbog toga što nisam imala nijedan kist za tekući puder/podlogu i što sam htjela probati novu marku kistova. Bili su dosta jeftini, što je veeeeeliki plus.



Prvi je Emily foundation brush. Platila sam ga nešto više od 3 dolara (cca 20 kuna). Kist je izrađen od sintetičke dlake, nevjerojatno je mekan i odličan u nanošenju tekućeg pudera! Stvarno sam se ugodno iznenadila s obzirom na malu cijenu kista. Nijedna dlaka nije ispala, isti je kao i prvog dana kad sam ga kupila (prije otprilike 2 godine).


Drugi na redu je Emily angled eyeliner brush. Platila sam ga malo više od 2 dolara (cca 13 kuna). Mislim da ovaj kist nije izrađen od sintetičke dlake, ali nisam 100% sigurna. Isto je mekan, malkice je uži i manji od EcoTools kosog kista (recenziju tog seta pogledaj ovdje). Najviše ga koristim za popunjavanje obrva i za to mi je savršen, ali ima i funkciju u nanošenju sjenila uz rub gornjih trepavica (eyeliner, ali blaži). Također, nijedna dlaka nije ispala u 2 godine koliko ga imam.


Zadnji na redu je EcoTools Bamboo Bronzer brush. Mislim da sam ga platila 5 ili 6 dolara, nisam točno sigurna (između 30 i 35 kuna). Naravno sintetička dlaka, mekan kao duša, ogroman. Koristim ga za nanošenje bronzera (čemu je i namijenjen), ali i za nanošenje rumenila. Imam ga malo više od godinu dana, sve dlake na mjestu.



To su moji pojedinačni kistići. Jako ih volim i ne bi ih mijenjala ni za što (trenutno :D ).

Što vi kažete? Imate li neki od ovih kistova?

Lelali  :*

četvrtak, 16. svibnja 2013.

Ima li netko ove proizvode?

Nedavno sam naišla na ovu stranicu - 2lstudio.hr. Imaju krasan Webshop i zanima me je li netko išta naručivao od njih? Poštarina za pošiljke do 250 kn je 20 kn, a iznad tog iznosa je besplatna poštarina.

Ja sam se zainteresirala za ove proizvode:

1. Colour and Clean tekućina za dezinfekciju i čišćenje kistova, 200ml


2. Colour and Clean tekućina za dezinfekciju šminke, 50ml


3. NYX HD Studio Photogenic Primer, 30ml


4. NYX Jumbo Eye Pencil - Milk


Jeste li naručivali s ove stranice? Imate li možda ove proizvode?

Lelali  :*

srijeda, 15. svibnja 2013.

EcoTools 6 Piece Starter Set - Recenzija

Hello, helloooo! :) 

Danas predstavljam drugi set kistića koji imam. I naravno da je to opet EcoTools! :D Što da radim kad ih volim! <3

Kao što sam napisala u prošlom postuEcoTools proizvodi su cruelty-free. Drške kistova su izrađene od bambusa, metalni dio je od recikliranog aluminija, a dlake su od mekanog taklona. Torbica je izrađena od prirodnog pamuka i konoplje. 
I ove kistove sam naručila na eBay-u, ne sjećam se točno koliko sam ih platila. Trenutno su najjeftiniji oko 6 dolara (cca 35kn). Opet naglašavam da sve što naručim s eBaya uzimam s rezervom po pitanju originalnosti. 

Imam ih skoro 3 godine, sve dlake su na mjestu. :) Isto je stara verzija, novi dizajn ćete vidjeti na kraju posta. ;) 

Kistovi dolaze u ovakvoj torbici: 


Kada se otvori, izgleda ovako: 


U torbici se nalazi 5 kistova. Normalne su veličine, za razliku od prethodno recenziranih. Redom s lijeva na desno: Blush brush, Concealer brush, Eye Shading brush, Eyeliner brush, Lash and Brow Groomer. I tobica u kojoj dolaze - Cosmetic Brush Roll.



Kistovi su gusti i mekani, super su u nanošenju šminke. 
Blush brush koristim za nanošenje rumenila i bronzera. 
Concealer brush je još uvijek nedirnut, zato jer koristim iz drugog seta koji ćete vidjeti u idućoj recenziji. 
Eye Shading brush koristim za nanošenje sjenila na cijeli kapak. To je zapravo kist za kojim najčešće posežem za svakodnevni look. Iako imam jednu zamjerku - malo me bocka. :( Ima par dlačica koje strše, a strah me odrezat da ne bi pogoršala stvar. 
Eyeliner brush je daleko od svog naziva. Predebel je, nikako ga ne koristim za nanošenje eyelinera jer bi linija bila pre pre debela. Koristim ga za popunjavanje obrva i nanošenje sjenila na donji kapak ili uz gornje trepavice kad hoću malo blažu liniju, odnosno smokey liniju. 
Lash and Brow Groomer koristim za raščešljavanje trepavica nakon nanošenja maskare (češljić) i za četkanje obrva nakon nanošenja sjenila da sve izblendam (četkica). 
Torbicu ne koristim zato jer kistove držim na postolju s drugim kistovima. 


Ocjena: 4/5 zato jer me Eye Shading brush bocka i jer je Eyeliner brush predebel. 

Novi dizajn izgleda ovako: 


Što kažete na ovaj set? 

Lelali :*

utorak, 14. svibnja 2013.

EcoTools Essential Eye Set - Recenzija

Hello svima! :)

Danas krećemo s predstavljanjem kistića koje posjedujem (trenutno). Prvi na redu za predstavljanje su EcoTools kistići, točnije rečeno set kistova za oči.
EcoTools proizvodi su cruelty-free. Drške kistova su izrađene od bambusa, metalni dio je od recikliranog aluminija, a dlake su od mekanog taklona. Torbica je izrađena od prirodnog pamuka i konoplje.
Naručila sam ih na eBay-u, za nekih cca 8-9 dolara (50-ak kn, više-manje). Da, upitno je jesu li original. Sve s eBay-a uzimam s rezervom što se tiče originalnosti.

Imam ih otprilike 2 godine, nijedna dlačica nije ispala. Ja imam staru verziju, jer su u međuvremenu promijenili dizajn (vidjet ćete na kraju posta novi dizajn).

Kistići dolaze u torbici s ogledalcem (koje mi je puklo :( ). Torbica izgleda ovako:


Nisam ju htjela slikati otvorenu, malo mi je prljava i ogledalce puknuto, jel'. Ali na netu možete naći slike, ako želite. Google = majka. :D


Kistova ima 5. Moram napomenuti da su kistovi kraći (upola) od običnih kistova. Na svakome kistu je ugravirano ime marke "ecotools", a ispod toga čemu je kist namijenjen - blend, highlight, crease, shade i smudge. Evo i izbliza da pogledate:


Kistovi su odlični, dosta gusti, jako mekani i super obavljaju svoj posao. Naravno da svaki kist možete koristiti kako vama odgovara, ne morate ga koristiti isključivo za funkciju kojoj je namijenjen.


Ja ih koristim ovako kako i piše na njima (bar kako sam ja shvatila da im je namjena). :) Jer su mi za to i najbolji. Ali imaju i kod mene drugih funkcija. ;)
Blend brush je fino velik i super izblenda, a ako trebam manji dio blendat (ili veći) okrenem ga kako mi najbolje odgovara zbog malo špicastog vrha, plosnatosti, ali i širine. S njim se može i nanositi sjenilo, tko ima veću površinu kapaka.
Highlight brush mi je odličan za highlight ispod obrve. Odličan! :) Netko ga može koristiti i za pregib kapka ili za blendanje.
Crease brush je stvarno super za nanošenje sjenila na pregib kapka. Zbog svog špicastog vrha je dosta precizan i ne raznosi boju tamo gdje ne treba.
Shade brush mi služi za nanošenje sjenila na kapak. Jedino što mi malkice smeta kod ovog kista je njegova veličina, tj. dosta je malen. Volim ga koristiti i za nanošenje sjenila na unutarnji kut oka i na donji kapak.
Smudge brush služi za razmazivanje (uh, kako to čudno zvuči :) ) sjenila. Ali mi isto služi za nanošenje sjenila na unutarnji kut oka i na donji kapak, kao i prethodni kist.


Eto, to su moji EcoTools kistići za oči. Volim ih koristiti za posebne prigode, kad se baš posvetim očima, da dođu do izražaja. Preporučam ih početnicima, jer su odlični i pristupačni cijenom.

Novi dizajn kistova izgleda ovako:


Ocjena: -5/5 (minus je samo zbog Shade kistića jer mi je mrvicu malen)
Imate li vi ovakve kistiće?

Lelali :*

ponedjeljak, 13. svibnja 2013.

Lista želja - Real Techniques by Samantha Chapman

Već jedno duže vrijeme želim kvalitetne kistove. Imam Ecotools (s eBaya su i pitam se jesu li uopće original) i još neke, ali čim sam ugledala Real Techniques kistove, rodila se ljubav <3

Real Techniques by Samantha Chapman su kistovi o kojima sam čitala i gledala nebrojeno puno recenzija i mislim da nijedna nije bila negativna. Svi ih neizmjerno hvale.
100% cruelty-free kistovi, izrađeni od sintetičkih materijala, u rekordnom su vremenu osvojili cijeli svijet. Nije ni čudo što ih želim. Al' baš baš. :D

S obzirom da se jednog lijepog dana želim profesionalno baviti šminkanjem, odnosno postati profesionalna teta šminkerica :), definitivno moram nabaviti kvalitetne kistove i mislim da je najbolje krenuti od RT kistova, koji su, osim cruelty-free, neopisivo mekani, odlično obavljaju posao nanošenja bilo koje šminke, izgledaju fantastično, a bome su i cijenom dosta pristupačni.

Bacimo se na setove. Prvi je Core Collection.


Set sadrži 4 kista, redom s lijeva na desno:
Contour brush, Pointed foundation brush, Detailer brush, Buffing brush + torbica/stalak.

Idući set je Starter Set.

 

Set sadrži 5 kistića, s lijeva na desno:
Deluxe crease brush, Base shadow brush, Accent brush, Pixel-point eyeliner brush, Brow brush + torbica/stalak.

I zadnji set je Travel Essentials.


Set sadrži 3 kista, s lijeva na desno:
Essential foundation brush, Domed shadow brush, Multi-task brush + torbica/stalak.

A sad slijede pojedinačni kistovi. Prvi je Expert Face Brush.


Idući kist je neizostavni Blush Brush.


Zatim Stippling Brush.


Pa slijedi Kabuki Brush.


I na kraju Setting Brush.


Ovo su trenutno kistovi koje želim, a ima ih još koje nisam navela (poput Powder brush, Foundation brush i ostalih koje možete pogledati na stranici Real Techinques-a). Ja sam oduševljena ovim kistovima, a još ih ne posjedujem! Zamislite moje veselje kad ih konačno dobijem! :D
Ove kistove možete naručiti preko nekoliko internet stranica poput iHerb-aLove Make Up-a ili klasičnog nam eBay-a.

Imate li vi koji od ovih kistića?

Lelali :*