Pretraži ovaj blog

nedjelja, 12. svibnja 2013.

Prirodna pasta za zube

Danas vas upoznajem s jednom diiiiivnom pasticom za zube, koja je samo jedan proizvod u moru prirodne kozmetike koji možemo kupiti sa facebook stranice Lilith Prirodna Kozmetika. O drugim proizvodima jednom drugom prilikom, danas je na redu ova ljepotica: Zelena pasta za zube zelena glina/neem/menta. 

(slika iz Lilith kataloga)

Teta Lilith kaže: 
Glavni sastojak paste je zelena glina i indijski prah neema – redovnim korištenjem paste izbjeliti ćete zube i ojačati zubnu caklinu i desni, a između ostaloga sastojci djeluju protuupalno i antibakterijski.
Neem je jedna od najpoznatijih indijskih biljaka, koja se koristi u svrhu liječenja već više od 5000 godina, iako neobično gorkog okusa, zahvaljući steviji (biljnom zaslađivaču) i prahu cimeta, pasta ima ugodan cimetno, slatki mentolasti okus. Sve je to pojačano malenim česticama suhe mente.
Za okus mentola u pasti zaslužni su kristali mentola, tzv. prirodni pepermint, izdvojen iz pepermint ulja. 

Ovo je samo dio teksta, za cijeli tekst klikni ovdje

(moja slikica, naljepnica mi se ogulila od korištenja :) )

Što kažem ja: 
Ova pasta za zube je najbolja stvar koju sam kupila kod Lilith i nastavit ću je kupovati. Zašto? Nema štetnih sastojaka koje imaju klasične, kupovne paste za zube. Napravljena je od potpuno prirodnih sastojaka. To mi je vrlo važno jer ju mogu koristiti i na zubićima svoje dječice.  

(oprostite na mutnoj slici, slikano mobitelom)

Izgled ove paste je... pa... ne baš lijep. :D Ali neka vas to ne zavara. Ova polugusta, zeleno-blatna pasta je odlična! :) Obavlja posao bolje nego klasične paste za zube. Dovoljna je mala količina za jedno četkanje i zbog toga ćete ju imati duže nego obične paste. Trebalo je malo vremena da se naviknem na ovakav tip paste za zube, posebno jer se ne pjeni, ali jednom kad se naviknete (a navikne se vrlo brzo), nećete ju mijenjati ni za kakvu drugu pastu za zube! 
Desni su mi jači, nema krvarenja, nema naslaga na zubima, zadah je osvježavajući i čini mi se da su mi zubi bjeliji nego prije. Woohoo! :D

Proizvode tete Lilith možete naručiti na njenoj facebook stranici (kao što sam navela na početku posta) - Lilith Prirodna Kozmetika.
Ako želite pregledati katalog proizvoda koje Lilith pravi, klikni ovdje - KATALOG

Koje vi paste za zube koristite? Jeste li probali prirodne paste?

Lelali  ;)

Broj komentara: 11:

  1. Koristim Elmex, koji još umočim u teglu nima, jer sam skužila da mi nim super očisti zube :D Probala sam četkati samo s nimom, al okus je ubitačan pa sam odustala :) U skorije vrijeme namjeravam naručiti neku od prirodnih pasta, jako me zanima kakve su :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mi u obitelji se polako prebacujemo na sve više prirodnih proizvoda, a pasta za zube je bila prva. I odlična je! Toplo preporučujem :)

      Izbriši
  2. Jako mi zanimljivo djeluje. :)
    Kakav je okus? Zanima me zbog neema. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vidiš nisam previše razmišljala o tome, ali mentol mi prevlada. :) Ujutro ću detaljnije analizirat okus, dok perem zube pa javim :D

      Izbriši
    2. Kao što rekoh, mentol se najviše osjeti. :) Zbog neema se osjeti mala gorčina, ali je gotovo neprimjetna jer stevija neutralizira gorčinu svojom slatkoćom; osjete se i kristalići peperminta (kao sitna, sitna zrnca). :) Nadam se da sam pomogla :D

      Izbriši
  3. pa to je fantastično! ovu pastu ću imat na umu prilikom kupovine na fb!

    OdgovoriIzbriši
  4. Probala sam Lilith proizvode i super su, a ovu pastu ću imati na umu. Baš je tužno kako se okrećemo kemiji,a u prirodi možemo pronaći sve što nam treba.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma Lilith je zakon! :D
      Istina, tužno je. Ali da se to popravit, ako ništa drugo, krenemo od sebe i svojih bližnjih. :)

      Izbriši
  5. DENTAL STUDIO STRADIOT....kod izbora bilo koje, prirodne ili farmaceutske paste za zube , osim određene količine fluora, bitno je znati da pasta nije ta koja je presudna, pogotovo se treba paziti pasti sa bilo kakvim zrncima ili granula ....ono što je najvažnije to je način četkanja zubi, a osobito desni, znači tehnika koju bi vam svima trebao pokazati vaš odabrani stomatolog...naime badava svih pasti ako je tehnika četkanja kao i izbor četkice neispravan....za više informacija možete pogledati fb stranicu koja vam je gore navedena :) sretno i naprijed sa lijepim osmijehom :9

    OdgovoriIzbriši
  6. Sve vas koje zanima izbor ispravne i najbolje psate za zube, dilema prirodno ili sintetičko...pogledajte slobodno fb stranicu DENTSAL STUDIO STRADIOT album pod naslovom ORALNA HIGIJENA.....naime sam izbor paste je sekundaran, ono što je bitno kod održavanja i očuvanja kako zubi taki i desni, što je danas još veći problem od karijesa, je ispravna tehnika pranja zubi kao i desni, te ispravan izbor četkice za zube...bez toga niti jedna pasta nije dobra pasta....a osobito se čuvajte učestalog korištenja pasti sa granulama :)...nadam se da sam bila od pomoći :) to mi je bio jedini cilj :)

    OdgovoriIzbriši